Hur ska man andas i yoga?

Många som precis har börjat yoga brukar uttrycka att det känns krångligt och svårt med andningen. Du har kanske fått höra att det är viktigt att andas på rätt sätt och att du ska koordinera andning och rörelser i ett flöde? Det är helt sant att detta är något som sker när man praktiserar yoga. Men det är inte något som måste komma på en gång eller som du behöver tvinga fram.

Gör bara yogaövningarna på ett så avslappnat sätt som möjligt och låt andningen komma eftersom. Andas normalt och anpassa andningen efter ansträngning. Om det är jobbigt - andas bara mer! Men undvik att spänna dig och hålla andan. Om du praktiserar regelbundet kommer du bli mer och mer medveten om andning - men det är något som kommer naturligt och inte behöver stressas fram.

Låt dig med andra ord inte nedslås över att andningen inte är perfekt under yogapraktiken! Det ger sig med tiden.

yogawithjacobComment