Ge dina handleder den uppmärksamhet de förtjänar

Att få ont i handlederna av armhävningar, Yoga eller annan träning är inte helt ovanligt. Orsaken till detta är att vi helt enkelt inte belastar våra handleder på ett allsidigt sätt i vardagen. Som barn lever vi nästan våra liv på golvet, små barn kryper och även äldre barn har ofta en hel del kontakt mellan golv och händer när de leker. När vi blir äldre slutar vi oftast med detta om vi inte håller på med någon speciell idrott eller aktivitet som gymnastik, dans, klättring eller Yoga. Handlederna får sämre styrka, rörlighet och hållfasthet av den bristande uppmärksamheten och för många blir handlederna en svag länk när det gäller träning. Därför kan det behövas lite extra träning för handlederna.

Det finns många bra övningar för att stärka händer, underarmar och handleder och jag tänkte visa några övningar som fungerar bra i förebyggande syfte för att stärka och förbereda handlederna. De fungerar också som rehabilitering om de görs med mindre intensitet och belastning. Jag studerar för Ido Portal och tränar mycket handstående och övningar där handlederna belastas, dessa övningar är några som ingår i det program jag fått av Ido. Sådan typ av handledsträning är också vanlig bland gymnaster för att klara av den extrema belastning som de utsätts för.

Prova att träna programmet jag visar i videon regelbundet och berätta hur det fungerar för dig.

yogawithjacob3 Comments