Hur jag fastnade för Yoga

I helgen har jag varit på workshop med min Yogalärare Ali Dashti. Jag träffade Ali för första gången för ca 10 år sedan, jag hade då praktiserat Yoga ett tag men var ändå absolut nybörjare. Ali har varit en nära student till BKS Iyengar och Geeta Iyengar under många år, han är ursprungligen från Indien men bor nu i Schweiz där han driver en Yogaskola tillsammans med sin fru Kate Beck. Min första workshop med Ali gjorde ett mycket starkt intryck på mig. Jag blev imponerad av Ali's kunskap både om Asanas, filosofi och terapeutisk Yoga. Ali undervisar med mycket humor men också med en självklar auktoritet. Eftersom jag var ganska ny inom Yoga så fick jag mycket uppmärksamhet och jag upplevde att jag verkligen blev sedd och fick hjälp med att komma vidare i min egen praktik.

Att jag mötte Ali Dashti för tio år sedan har definitivt avgjort riktningen på mitt liv. Jag visste efter workshopen att det var Yoga jag skulle hålla på med och lära mig mer om. Den inspirationen jag fick har lett mig till att läsa till Yogalärare och studera till fysioterapeut, men även att flytta ut på landet för att leva ett mer hållbart liv med småskalig odling nära naturen. För mig handlar Yoga inte bara om vad du gör på mattan, Yoga har en potential att verkligen förändra ditt liv och det är något som bör märkas inom dig men också i ditt yttre liv.

Att hitta en verkligt kunnig lärare som ser dig och är ärlig i sin undervisning tror jag är det viktigaste för att utvecklas inom Yoga eller något annat. Det är inte avgörande vilken skola läraren tillhör eller om läraren undervisar det du helst vill lära dig. Riktigt duktiga lärare växer inte på träd, om du hittar en så håll fast vid denne, var ödmjuk och visa tillit och förtroende så kommer du utvecklas och lära dig mycket om dig själv

yogawithjacob2 Comments