Hur mycket Yoga i början?

Hur mycket Yoga som är lämpligt att göra i början av din Yogakarriär är väldigt individuellt. Jag tror att det är viktigt att du funderar på hur du brukar göra när du ska lära dig något nytt. Är du en person som gärna startar lite försiktigt och känner dig för eller går du all in direkt? Om du är en person som föredrar ta det stegvis så kanske du ska börja med 15 min om dagen hemma. Eller 1-2 gånger i veckan på en Yogaklass. Prova en period se hur det känns och utvärdera om det är din grej eller inte.

Om du istället vet att du gärna fokuserar totalt på ett nytt intresse när du väl bestämt dig så kanske det passar dig att gå någon intensivkurs i Yoga, kanske skaffa en personlig Yogalärare som kan ge dig individuell coaching, feedback och övningar. Du skulle också kunna gå på en workshop eller åka på en Yogaretreat och praktisera flera timmar om dagen för att riktigt mätta ditt nya intresse.

Så det är svårt att ge generella råd om hur mycket du ska praktisera som nybörjare i Yoga, vad du har för träningsbakgrund avgör ju också lite vilken nivå du kan lägga din praktik på i början. Men det viktigaste är att du funderar på hur du är som person och sedan lägger upp en plan efter vad som passar just dig.

yogawithjacobComment