Yoga vid viktnedgång

Att gå ned i vikt handlar mycket om att göra beteendeförändringar och att sedan kunna hålla fast vid dessa. Det viktigaste för att kunna gå ned i vikt är kosten. Då måste helt enkel äta färre kalorier än du gör av med och samtidigt försöka se till att få i dig så mycket näring som möjligt. Det finns många olika dieter du kan följa för att uppnå detta. Det väsentliga är att du hittar en diet som fungerar för dig och sedan följer denna.

Förutom att äta rätt är det också bra att träna både styrketräning och kondition när du ska gå ned i vikt. Styrketräning är viktigt för att inte tappa muskler och en bra grej med konditionsträning är att den håller uppe metabolismen. När du går ned i vikt är det kanske inte den bästa tiden att träna stenhårt och försöka lägga på dig muskelmassa och förbättra din kondition jättemycket. Vid viktnedgång är du i ett katabolt tillstånd och det sätter en stor stress på kroppen och det är viktigt att ta hänsyn till detta för att gå ned i vikt på ett hälsosamt vis.

Yoga kan fungera bra som styrketräning och också delvis som kardiovaskulär träning om du gör mycket sekvenser. Men den största rollen Yoga kan spela vid viktnedgång tycker jag är som mental träning och för att minska stress. För att lyckas med en långsiktig beteendeförändring så kan Yoga vara ett bra verktyg för att stilla sinnet och hjälpa dig att fokusera på dina mål. Eftersom du är under en ökad stress vid viktnedgång är Yoga också bra för att minska stress vilket ökar din återhämtningsförmåga och håller energinivån uppe.

Vid viktnedgång är alltså kosten viktigast. Träning är också bra, både kondition och styrka men du kan inte förvänta dig att göra extrema framsteg. Yoga kan vara en bra fysisk träning men är kanske framförallt viktig som mental träning och för att minska stress.

yogawithjacobComment