Bakasana - Tranan

Jag undervisar 30 positioner på 30 dagar. Idag undervisar jag bakasana eller tranan. Igår undervisade jag också bakasana men det var en annan variant och jag fick många frågor om hur den egentligen ska utföras så idag tänkte jag förtydliga lite.

Egentligen heter positionen jag undervisade igår Makasana - kråkan. Och den görs med böjda armar och armbågarna mot knäna. Det är den enklaste varianten av dessa armbalanseringar. I tranan som ska översättas till bakasana så har du knäna mot baksidan av överarmarna eller armhålorna och du kan göra den både med böjda och raka armar. Med raka armar är svårast.

Precis som makasana/kråkan så stärker bakasana/tranan triceps, bröst, axlar och även underarmsmuskulatur. Den förbättrar även balans och kroppskontroll.

yogawithjacobComment