Ardha chandrasana - halvmåneposition

Ardha chandrasana betyder halvmånen och är en stående position som framförallt förbättrar din balans och stärker höftmuskulaturen. Du måste jobba aktivt med de muskler som utåtroterar och abducerar i höften för att lyfta den övre höften mot taket och få bäckenet parallellt. Det kan vara bra att använda en kloss under handen om det är svårt att nå till golvet med rakt ståben.

Stanna i positionen 30-60 sekunder och upprepa på andra sidan. En användbar teknik för ardha chandrasana om du har svår med balansen är att göra den med ryggen mot en vägg. Då får du också hjälp med att hitta linjeringen i positionen - målet är att du ska ligga mer eller mindre platt mot väggen.

I det här klippet visar jag bland annat hur du kan arbeta med ardha chandrasna med vägg.

yogawithjacobComment