Bramcharyasana - L-sit

Bramacharyasana, även känd som L-sit inom gymnastik är en sittande armbalansering som kräver god styrka i triceps, bröst, axlar, bålen och ryggmusklerna. Det kan vara utmanande att göra den klassiskt i början och jag visar därför här tre olika nivåer. Genom att använda klossar under händerna behöver du inte lyfta lika högt för att komma upp med rumpan och fötterna från golvet vilket underlättar i början. Och genom att böja benen blir hävarmen kortare och det blir också mindre ansträngande för musklerna på framsidan av höfterna.

Många är ovana att arbeta med dessa muskler i förkortat läge och tycker därför det är svårt att sträcka på benen helt. Men det är viktigt att träna på eftersom det behövs i många andra positioner och rörelser.

Stanna i bramcharyasana 5-30 sek och upprepa tre gånger.