Urdhva dhanurasana - Uppåtgående broposition del 2

I den andra delen av urdhva dhanurasana visar jag en användbar teknik för att komma upp i positionen om du inte är tillräckligt starkt i armarna och axlarna. Det är också en bra övning om du är stel, men du bör fokusera mer på övningen i första delen för att förbättra rörligheten.

Det är svårt att sträcka på armarna helt i den här tekniken och därför också svårt att öppna upp bröstkorg och axlar helt men det är en bra övning för att lära sig känna hur du ska göra för att lyfta dig upp från golvet och ta vikten in i axlarna och armarna.

Börja med att jobba dynamiskt i den här övningen genom att lyfta dig upp och sedan sänka ned. Gör så cirka 10 gånger. Kom sedan upp igen och stanna 15-30 sek.

På söndag 29/5 håller jag en live yogaklass online med fokus på stående positioner. Anmäl dig här och betala smidigt med kort: https://jacob-lidstroem.squarespace.com/config#/|/new-products/7acaxx8edmi3z1grydvu7zrnanjoem