Urdhva dhanurasana - Uppåtgående broposition del 4

Det finns många tekniker för att jobba med bakåtböjningar och urdhva dhanurasna i yoga. Jag har i tidigare inlägg gått igenom några viktiga delar men det finns betydligt fler övningar och tekniker som kan vara bra och den här guiden är inte på något vis helomfattande. För att inte göra den för lång kommer jag idag i alla fall gå igenom den klassiska positionen och jag hoppas att du med förkunskaperna från de tidigare delarna har fått en lite bättre förståelse om vad som ska hända i urdhva dhanurasana.

Steg att jobba med i klassisk position.

  1. Sträcka på armarna
  2. Axlarna ovanför händerna
  3. Sträcka på benen

Klassisk urdhva dhanurasna är en avancerad och något extrem bakåtböjning och det finns egentligen inget egensyfte att lära sig den i sin slutgiltiga form. Det är inte en position jag praktiserar dagligen då jag inte tror att för mycket avancerade bakåtböjningar är optimalt för ryggen. Jag tror däremot inte att det på något vis är farligt att göra dessa övningar intelligent i lagom dos. I yoga och livet handlar allt om balans.

yogawithjacobComment