Salamba sarvangasana - skulderstående del 2

Idag visar jag en teknik som kan vara bra egentligen för alla men särskilt om du har stel nacke, bröstrygg och axlar. Du behöver en plattform och ett yogabälte och gärna en stol också. Plattformen ska vara ca 5cm hög och fast. Den kan du bygga av yogaklossar samt yogamatta eller ex filtar som du viker. Det är viktigt att plattformen blir fast tillräckligt bred och lång för dina axlar och överarmar samt lagom hög för dig. Hur mycket höjd du behöver varierar och det kan vara bra att experimentera lite här.

Bältet använder du runt överarmarna för att hålla ihop dem bakom ryggen, om du har stela axlar kan det finnas en tendens att armbågarna sticker ut åt sidorna annars. Du får också ett bättre lyft med hjälp av bältet.

Stolen eller pallen bakom dig kan vara bra att sätta ned fötterna på innan du kommer upp om du inte är bekväm med att komma ända ned till golvet.

Om du får till den här tekniken så kommer du att få bättre lyft i positionen, kunna vara rakare och minska belastningen på nacken -  inte helt fel med andra ord. Du kommer också kunna stanna längre när din linjering har förbättrats.

yogawithjacobComment