Eka pada raja kapotasana II - Duvans position del 1

Eka pada raja kapotasana II är en ganska avancerad bakåtböjning och det finns egentligen ingen jättebra anledning till varför du ska praktisera den på det klassiska viset. Däremot är det många viktiga rörelser och moment som ingår i denna position och som kan vara bra för alla att lära sig. Bland annat att förbättra rörligheten på framsidan av höfterna, att öppna upp axlarna samt att träna på att arbeta med magmusklerna och halsmuskulaturen i utsträckt läge.
Så även om du inte har som ambition att lära dig göra den slutgiltiga positionen så kan övningarna jag kommer att gå igen vara bra även för dig.

Den första övningen fokuserar på att öppna upp framsidan av höften på det bakre benet och även jobba med rörligheten i fotleden, knät och höften på det främre benet. Målet i den här övningen är att komma med bäckenet så nära golvet som möjligt genom att täcka baksidan av vaden med baksidan av låret. Du tillåter även bäckenet att tippa något framåt och ryggen att böja sig lite bakåt i den här övningen.

Stanna i positionen 30 sekunder och byt sedan sida. Upprepa gärna 3 gånger på varje sida.

yogawithjacobComment