Ustrasana - Kamelen

Ustrasana betyder kamelen och är en bakåtböjning där du framförallt får lära dig att sträcka ut framsidan av höfterna, öppna upp bröstkorgen och arbeta med magmusklerna i utsträckt läge.

Här visar jag en teknik som kan vara lämplig för nybörjare och som är extra bra just för att komma åt ovan nämnda detaljer. Du behöver en vägg, en matta och ett bolster eller klossar att sätta händerna på.

Observera att du i hela övningen ska pressa framsidan av höfterna mot väggen genom att aktivera rumpmusklerna. Sänk också skulderbladen och lyft bröstbenet upp mot taket. Känn efter själv hur mycket höjd du behöver under händerna, du kanske behöver mer eller ingen höjd alls.

Stanna cirka 30 sek i positionen upprepa gärna ett par gånger.

Jag gillar ustrasana, inte minst efter att ha rensat ogräs och jobbat på åkern hela dagen. Blir mycket framåtböjningar i jobbet ibland.

yogawithjacobComment