Merudandasana - upprätt sittande vinkelposition

Merudandasana kan översättas till upprätt sittande vinkelposition. Det är en övning som kräver god höftrörlighet och bra balans. Idag visar jag en teknik för hur du stegvis kan jobba med dessa delar i övningen. Om du redan tycker att det är enkelt att göra den klassiskt finns det ingen poäng med dessa steg men för nybörjare kan det vara perfekt.

Sitt på någon lite mjukt (vikten hamnar typ på svanskotan) med ett ryggstöd bakom dig, exempelvis en stol eller soffa. Ta tag i båda stortårna och luta dig bakåt mot stödet. Lyft knäna mot armhålorna och sträck gradvis på benen efter förmåga. När du sträckt så mycket du kan så ska du komma något fram med vikten så att ryggen kommer bort ifrån stödet och du kan balansera fritt.

Stanna i positionen 15-30 sek. Prova sedan fritt på golvet. Berätta gärna i kommentarerna hur det fungerar för dig!

Nu ska jag försöka få någon ordning på bevattningen här på åkern.

yogawithjacobComment