Eka pada raja kapotasana II - Duvans position del 2

I den andra delen av duvans position visar jag en mycket effektiv teknik för att förbättra rörligheten och öppna upp axlarna och övre delen av bröstryggen. Den här övningen lägger en ganska stor belastning på axelleden och det är viktigt att du gör den lagom. Det gäller både om du är mycket stel eller mycket rörlig i axlarna. En mer effektiv teknik måste alltid praktiseras med mer intelligens.

Du kommer alltså in i övningen genom att lägga dig på stolen och ta tag i stolsbenen ungefär 25-35 cm nedanför stolsdynan (samma längd som dina underarmar). Därifrån vandrar du framåt tills du får 90 graders vinkel i armbågsleden. Nu kan du antingen stanna i den här positionen om det känns lagom. Men om det fungerar bra och känns okej kan du börja sätta dig ned mot golvet och på så sätt öppna upp axlar och bröstrygg mer. Om det främst känns i ländryggen i den här övningen har du inte hittat riktigt rätt. Då behöver du kanske komma lite längre fram så att böjningen hamnar högre upp i ryggen.

Håll positionen 30-90 sek.

yogawithjacobComment