Eka pada raja kapotasana II - Duvans position del 3

När du har arbetat ett tag med de tidigare teknikerna för att öppna upp framsidan av höften, bröstryggen och axlarna så kan det vara lämpligt att gå vidare till att jobba med väggen.

Väggen ger ett bra stöd att sätta foten mot och de ger också en trygghet när du ska börja böja dig bakåt. Att jobba med vägg med den här positionen är ofta ett mycket effektivt och tryggt sätt att närma sig eka pada raja kapotasana.

Det kan vara lämpligt att jobba lite dynamiskt in och ut ur den här övningen då det i regel inte är så bekvämt att stanna länge från början. Prova ta dig bakåt mot väggen med armarna och börja med att sikta ganska högt upp på väggen. Sedan vandrar du stegvis nedåt efter din kapacitet. Om du praktiserar den här övningen regelbundet tillsammans med övningarna i del ett och två kommer du snart märka stora framsteg i positionen.

yogawithjacobComment