Ado mukha svanasana - nedåtgående hund

Adho mukha svanasana eller nedåtgående hund är en vanligt yogaposition som bland annat brukar ingå i solhälsningar och flöden. När du praktiserar nedåtgående hund i ett flöde kan det dock vara svårt att riktigt hinna med att komma in i positionen och känna efter hur du kan göra den på ett sätt som känns bra för dig.

Målet i positionen är att sträcka på armar och ben samt behålla förlängningen av bålen. För att kunna arbeta med dessa detaljer kan det vara bra att ibland stanna lite längre i positionen och att även använda hjälpmedel. Om du är stel på baksidan av höfterna kan en stol under händerna vara mycket effektivt för att hjälpa dig att sträcka på armar och ben, få vikten mot hälarna och förlänga ryggraden. Prova vad som fungerar bäst för dig.

yogawithjacobComment