Virabhadrasana II - Krigarposition II

Virabhadrasana II betyder krigare nr två. Positionen är uppkallad efter den hinduiskt mytologiska stora krigaren Virabhadra. Om du praktiserar virabhadrasana II tillsammans med de andra stående positionerna regelbundet kan den stärka benen och förbättra rörligheten i höfterna. Stanna i positionen 30-60 sek och lägg märke till andningen.

Genom att exempelvis sträcka vänster ben och pressa ned utsidan av vänster fot i mattan kan du bli mer medveten om hur du använder dina ben och höfter. Det mentala arbetet i yogapositionerna går mycket ut på att sprida medvetandet jämnt över hela kroppen. Det är därför det kan vara bra att fokusera på olika små rörelser eller justeringar i asanas. Det fördjupar din koncentration och närvaro i nuet.

yogawithjacobComment