Familjelek och överkroppsstyrka.

Dagens förmiddagspass bestod av överkroppsstyrka med press och dragövnigar i gymnastikringarna. Det varierar en del och ibland använder jag mig mer av skivstänger och hantlar men i stort så tycker jag att gymnastikringar är bland det absolut bästa redskapet för att bygga överkroppsstryka. Det var när jag tränade för Ido Portal som jag först blev introducerad för gymnastikringar och sedan dess har de varit en självklar del i min rörelsepraktik. Det finns mycket svåra och utmanande övningar du kan göra med ringarna, men det måste inte vara så svårt. Det går att skala och anpassa övningarna så beroende på nivå. Fördelar som jag ser med ringarna är dels att det är lätt att få en ordentlig utmaning och på så vis belasta musklerna maximalt. En annan fördel är att du måste jobba med stabilitet och balans när du tränar med ringar, de rör sig nämligen och att göra ex dips eller armhävningar i ringar är betydligt tuffare än med ett underlag/redskap som är stilla.  

 Armhävningar i ringar.

Armhävningar i ringar.

 Rodd med ringar.

Rodd med ringar.

Imorse fick jag även sällskap av pojkarna som gärna ville vara med och träna. Det är roligt när barnen kan vara med och ta del av träningen. Och det är det som är så roligt med ringar och kroppsvikt träning, till skillnad från när du lyfter tunga vikter så är det enkelt för alla att vara med, även 2 åringar kan om man bara anpassar lite. 

Förmiddagspasset i sin helhet såg ut så här

Upper body B

Kvällspasset var ett rörlighetspass för höfterna där jag genomförde en av mina favoritsekvenser som förbättrar rörlighet i flexion, extension samt utåtrotation i höften. Dessa rörelser är också vanligt förekommande inom yoga.

 Eka pada raja kapotasana I variation.

Eka pada raja kapotasana I variation.

 Eka pada raja kapotasana I variation.

Eka pada raja kapotasana I variation.

 Adho mukha svanasana.

Adho mukha svanasana.

Dessa genomförde jag i sekvens med timer. Jag stannande i varje position i 60 sek och upprepade 3 rundor. Ett kort och enkelt pass där du också får tid att komma in i andningen och skapa ett lugnt, perfekt avslut på dagen!

Mobility/recovery

yogawithjacob2 Comments