Såpskurning, knäböj och skidutflykt


Lögardagen inleddes efter sedvanlig långfrukost med storstädning inklusive såpskurning av hela huset. Det är alltid tillfredställande att städa när det verkligen behövs och doften och känslan av nysåpade golv är underbar. Efter lunch gjorde jag iordning skidpulkan, det är faktiskt första gången vi använder den i år men efter lite sökande hittade jag alla delar. Det är faktiskt samma pulka som min far drog mig och mina syskon i när vi var små. Så det känns alltid lite speciellt att packa ned pojkarna och glida iväg.

Och barnen var mestadels nöjda, förutom när pulkan kantrade i en driva och de hamnade upp och ned i snön. Clara fick komma till undsättning och vända upp dem igen. Sedan fick kidsen trösta sig med varm choklad vilket ju alltid är obligatoriskt att ha med sig på skidutflykt.

036A1476.jpg

Det börjar bli så pass solvarmt nu på dagarna att det inte är någon värst vidare skare. Men för barnen håller den fortfarande mer eller mindre att gå på. Pojkarna fick utforska den spännande miljön nästan en halv kilometer från huset, mycket spännande.


Jag hann också med veckans sista styrkepass med fokus på nederkropp samt komplementerande övningar. Vår familjeutflykt på skidor hör också till den planerade rörelsepraktiken och faller under kategorin "play" som kan vara lite av varje som en är sugen på just den dagen. Exempelvis klättring, dans, brottning eller curling. När jag lyckas att även involvera barnen känns det extra roligt!

 Uppvärmning med lättare vikter.

Uppvärmning med lättare vikter.

 Kort vila mellan repetitionerna med knäböj på kroppsvikt.

Kort vila mellan repetitionerna med knäböj på kroppsvikt.


Dagens rörelsepraktik

Pass 1 - play

  • Skidutflykt med familjen

Pass 2 - strength Legs B


yogawithjacobComment