Business as usual

 Sittande utåtrotation för styrka och stabilitet kring skuldran.

Sittande utåtrotation för styrka och stabilitet kring skuldran.

En alladeles vanlig onsdag. Jag har mest suttit framför datorn och skrivit på min "bok", tränat och umgåtts med familjen. Idag var även snickaren här och fixade med takstegen så att vi kan få sotat. Vi har ganska nyligen gjort om lite och lagt nytt tak samt byggt en punchveranda. Och när sotaren var här för ett par veckor sedan gick det tyvärr inte att komma upp till skorstenen och sota eftersom det saknades lite steg, bra det där med att slutföra projekt. Nu är det i alla fall ordnat. Dagens rörelsepraktik bestod av sedvanlig knäböj och haropcurls, det är faktiskt det näst sista benpasset i den här perioden med fokus på styrketräning. Från april börjar en ny period med fokus på rörlighetsträning, mobilitet och återhämtning. På kvällen genomförde jag ett överkroppspass med ring pull-ups, ring-dips och komplementerande axel och magträning. Idag gjorde jag en sittande variant av utåtrotation för axeln med hantel som jag tycker fungerar bra. Den är en bra variation till den sidoliggande utåtrotationen med hantel som jag också regelbundet gör. Vinklarna blir något annorlunda vilket påverkar hur musklerna belastas.

 Ring pull-ups, effektiv för att bygga styrka i armarna och rygg.

Ring pull-ups, effektiv för att bygga styrka i armarna och rygg.

Ring dips är verkligen en tung och utmanande övning, särskilt om du ska göra många repetitioner. Man tar liksom tvärslut. Att lyssna på Judas Priest hjälper dock en del för att hitta extrakrafterna.


Rörelsepraktik onsdag 29/3

Pass 1 - Legs A

Komplementerande övning

Pass 2 - Upper body A

Komplementerande övningar


yogawithjacobComment