Invigning av växthusgymmet


Vårvinter är en fin årstid precis mellan vintern och våren. Den finns nog inte riktigt i hela landet men här i Västerbotten är den i full gång nu. På dagarna kan det vara upp mot en 10 grader och sol och om du sitter mot en lävägg är det riktigt skönt. Snö finns det fortfarande kvar i mängder och solens varma strålar på dagen i kombination med kalla nätter ger en perfekt skare att skida på. Det är helt klart en fantastisk period och jag tycker lite synd om sörlänningar som missar den. Å andra sidan har vi ju inte någon riktig vår här, det blir liksom sommar direkt någon gång i maj istället. 

 Ring rows

Ring rows

Idag har jag suttit och knåpat på lite information om de olika grödorna vi odlar på Marstorps mat som ska upp på den nya hemsidan som strax är klar. Sedan har jag invigt växthusgymmet för säsongen. Det är något stökigt men snöslungan blev i alla fall ett perfekt fotstöd för ringövningarna. Jag genomförde dagens överkroppspass med både drag och pressövningar.

 Ring push ups

Ring push ups

Det här var det sista överkroppspasset för den här styrkefokusperioden. Nu är det bara ett sista benpass kvar imorgon. Nästa vecka börjar en ny 3 månadersperiod med fokus på rörlighet och återhämtning. Då kommer jag göra mycket yoga och kontrollträning samt underhålla styrka och kondition med färre pass. 

 Hyperextensions

Hyperextensions

Hyperextensions eller backextensions/rygglyft är en komplementerande övning som jag tror många kan ha nytta av. I den tränar du framförallt styrkeuthållighet i ryggextensorerna. Dessa behöver vara starka och uthålliga om du ska tåla att sitta mycket, arbeta med framåtböjd rygg eller lyfta och bära barn. Övningen kan även göras med extern belastning i form av viktskivor eller skivstång men för uthålligheten som är det viktiga för att klara av lågintensiva statiska arbeten är det bra att också träna med lättare belastning och göra fler repetitioner och även lägga in en del isometrisk träning. Om du är en person som lätt får ont i ryggen av att jobba i framåtböjt läge kan en kombination av denna övning tillsammans med rörlighetsträning av hamstring vara en effektiv behandling.


Rörelsepraktik 31/3
 

Pass 1: Upper body B

Pass 2 - Mobility
45 min hip stretch session in bedyogawithjacobComment