Styrketräning och promenad som omväxling


Efter helgens intensiva yogaworkshop samt två yogapass plus undervisning igår satt det fint med lite variation av rörelsepraktiken idag. Styrketräning stod på schemat och jag hann även med en kvällspromenad. Jag har fortfarande ordentligt med träningsvärk sedan helgens workshop, framförallt i axlarna som ju också var i fokus. På förmiddagen har vi mätt på en till försöksperson till studien jag är med i, det var tänkt att vi skulle hinna med två idag men det blev lite förseningar så vi fick nöja oss med en person. Målet är att mäta totalt 20 stycken men frågan är om vi hinner det innan sommaren, det måste ju vara tillräckligt många som genomgår lämplig operation och som vill vara med i studien. Känns i alla fall bra att vara igång och vi har redan börjat kunna ana en del mönster, dock så klart för få personer för statistisk signifikans i nuläget. Det vi gör är i alla fall att mäta flexibilitet och relativ rörlighet i vaket och sövt tillstånd för att bättre förstå i vilken grad rörlighet begränsas av hjärnan och nervsystemet och passiva egenskaper i muskelvävnad. 

Knäböj är den ständige följeslagaren i min styrketräning. En del tycker den är svår att få till men det kan vara värt att lägga en del arbete på att öva in en god teknik i knäböj då det är en så pass effektiv övning för att bygga styrka i underkropp, bål och rygg. Det är ju inte heller någon nackdel att ha den rörlighet och kontroll som krävs för knäböj, det har du även nytta av i andra övningar och aktiviteter.


Rörelsepraktik 11/4

Styrka A

  • Knäböj 3x5
  • Benlyft 1 set till failure
  • Ring pull-ups 1 set till failure
  • Armhävningar 1 set till failure

Promenad 10,000 steg


yogawithjacobComment