Intervaller och rörlighetsträning


Idag stod intervaller och rörlighetsträning på schemat. Intensiva intervaller är en jobbig typ av träning och passar inte alla, det är däremot effektivt och jag gillar det, i alla fall efteråt. Det är också en typ av träning som passar bra om du har lite kort med tid då det går rätt snabbt att riva av några intervaller. Rörlighetsträningen fokuserades kring höfterna. Det här är den andra veckan i fokusperioden för rörlighetsträning och jag börjar komma in så smått i det igen. Yogasana består traditionellt mycket av rörlighetsträning och det är ju en något som jag gillar mycket. Det är avslappnande och utmanande på samma gång, tempot är också långsamt vilket ger tid att känna efter i positionerna och slappna av eftersom.

Eka pada raja kapotasana är en position som utmanar rörlighet i axlarna och främre höften. Jag använder den framförallt som ett test. Det vill säga jag övar på andra mer grundläggande rörelser och provar sedan denna lite. För mig ligger fokus på att öppna upp främre höften och axlarna mer. Det märks att jag nu kommer från en period med styrketräning då jag blivit lite stelare.

Ikväll är det dags att spela in ett nytt poddavsnitt av yogalärarna med Erik Myrberg. Vi kommer bland annat prata om diciplin i yoga.


Rörelsepraktik 12/4

  • Intervaller 80 sek löpning 20 sek vila x 10
  • Rörlighetsträning fokus höfter 45 min

yogawithjacobComment