Här slutar allmän väg


Idag var det roligt. Jag och Albin gjorde den första riktiga arbetsdagen med praktiskt jobb för i år med odlingarna. Det var en härlig känsla att dra på sig blåstället, trampa i gummistövlarna och känna sig som en riktig bonde igen. Så värst mycket egentligt odlande blev det dock kanske inte. Huvudsakligen har vi flyttat saker och städat förrummet till växthuset. Det här med att flytta saker, sortera, städa och slänga är en ständig process. Tror ni en kan bli rik på att flytta på saker?

 Förrum före städning.

Förrum före städning.

 Efter städning.

Efter städning.

Panering, organisering, ordning och reda allt sådant är essentiellt för bonden. Felberäkningar och slarv kan leda till svält, i alla fall förr. Vi brukar ha ambitionen att vara nogsamma och rejäla i början av säsongen och skapa en grundläggande ordning. På något vis brukar det dock förfalla en smula mot hösten. Men då har vi hela vintern på oss att tänka, organisera och städa igen. Dessutom tror jag det blir bättre i år.

Snart börjar vi så frön i brätten som drivs upp till fina plantor i växthuset innan vi planterar ut dem i åkern. Här håller vi på att ställa i ordning bord, verktyg och apparatur vi behöver för sådden.

 Vakumsåmaskin och brätte.

Vakumsåmaskin och brätte.

 Ca 1/3 av de brätten vi ska använda samt lie backar som är användbara till mycket.

Ca 1/3 av de brätten vi ska använda samt lie backar som är användbara till mycket.

 Det var ett riktigt aprilväder idag med omväxlande sol och snöstorm. Precis sånt väder som gör att man känner sig levande.

Det var ett riktigt aprilväder idag med omväxlande sol och snöstorm. Precis sånt väder som gör att man känner sig levande.

Efter att ha hämtat kidsen på förskolan brände vi direkt iväg till Kalvträskför att spendera påsken med familjen. Kalvträsk är en underbart vacker by i Västerbottens inland där min mormor bor, min mamma växte upp och där jag varit stora delar av min barndom. Här finns skog, berg, vatten och fantastiska stigar, ja allt man behöver helt enkelt. I sommar kommer jag ordna ett retreat i Kalvträsk, det kommer bli grymt bra.


Lite träning har jag förstås också hunnit med. Ett styrkepass med marklyft och lite annat. Och en halvdags kroppsarbete samt promenad.

 Stångrodd.

Stångrodd.

 Laterala situps.

Laterala situps.


Rörelspraktik 13/4

Styrka B

Promenad 10,000 steg.
Kroppsarbete, flytta saker 4 timmar.


yogawithjacobComment