Yoga på en solig altan

Idag var det så pass varmt att det gick att göra lite yoga utomhus barfota fast med långbyxor och långärmad tröja. När solen gick i moln var det dags att gå in. Men ändå, det är en speciell känsla varje år att kunna börja vara ute och yoga. När säsongen tillåter så är det något jag uppskattar mycket. Förutom yoga har jag även sprungit en sväng efter en lugnt bitvis isig och bitvis lerig grusväg.

Jag gjorde lite solhälsningar samt sittande framåtfällningar och vridningar. Parsva paschimottanasana är en lite speciell position som jag gillar rätt mycket. Generellt tycker jag vridningar och omvända positioner är mer intressanta än symmetriska positioner. De hjälper dig bland annat att se sidoskillnader och att upptäcka nya saker om din kropp.

Trots att vi snart är inne i maj och odlandet nästan är i full gång så kan det se lite kärvt ut på åkern och vara något svårt att föreställa sig att det faktiskt snart ska odlas både kål och potatis där det ännu är ett par decimeter snö. Men vi håller hoppet uppe!


Rörelsepraktik 14/3

Löpning lugnt 8 km

Yoga på altan 40 min


yogawithjacobComment