Supta virasana - en svår position på enkelt sätt

Supta virasana betyder liggande hjälte. Det är en position som kan göras klassiskt utan stöd direkt på golvet. Detta är dock svårt för många. För en del gör det ont i knäna, för andra i ryggen. Synd är det däremot att helt hoppa över denna position. Om supta virasana utförs på rätt sätt är det nämligen en utmärkt position för att slappna av och sträcka ut framsidan av låren, förbättra rörligheten i knäna och öppna upp bröstkorgen.

Effekter

  • Hjälper dig att slappna av.
  • Sträcker ut framsidan av låren.
  • Förbättrar rörlighet i knäna.
  • Öppnar upp bröstkorgen.

Det är individuellt hur mycket hjälpmedel en behöver för att göra positionen på ett sätt som ger de effekter vi är ute efter. Framförallt är det höjden under sittbenen och ryggen som du behöver anpassa efter behov. Om du behöver mycket höjd kan du även göra supta virasana lutandes mot en stol. Bältet som du sätter runt knäna är för att skapa mer stabilitet och förhindra att dina knän åker ut åt sidorna alldeles.

Stanna i positionen 1-3 minuter och andas lugna djupa andetag.


Rörelsepraktik 18/4

Styrka A

Promenad 12,000 steg


yogawithjacobComment