Jordbearbetning om två veckor?

Åkern börjar tina fram så smått.

Åkern börjar tina fram så smått.

I höstas täckte vi åkern med svart plast. Det är dels en icke mekanisk ogräsrensningsmetod och dels tänkte vi att svart plast kan värma upp jorden snabbare på våren. Återstår att se om vi har rätt eller inte. Enligt kalendern ska vi börja fräsa och jordbearbeta om två veckor. Just nu verkar det som att våren stannat av lite så det känns faktiskt lite tveksamt. Är nog längre kvar innan tjälen går ur helt. Men åkern har i alla fall börjat smälta fram och det är ju ett säkert tecken på att det blir en odlingssäsong även i år. Och det får vi ju hoppas eftersom vi redan har börjar sälja prenumerationer till våra grönsakskassar. Grönsakskasse går att förboka på marstorpsmat.se.  

Prana friskvård

Prana friskvård

Jag har känt mig lite seg i kroppen några dagar nu. Troligen förkylningsvirus eller så men träningen fungerar så länge jag också har tid att vila och återhämta mig. Det gör verkligen en avgörande skillnad. Din förmåga och dina förutsättningar vila och återhämtningar kommer att påverka dina träningsmöjligheter och prestationsförmåga mycket. Vissa delar kan vi påverka andra omständigheter är svårare att råda över. I min e-bok i har jag ett kapitel om återhämtning och vad du kan tänka på för att förbättra den. Sammanfattningsvis handlar det mest om att sova och vila mycket (och med hög kvalitet) samt att kunna koppla av och vara i verklig vila. Kosten har också en viss betydelse.

Idag tränade jag ett kort intensivt styrkepass på förmiddagen och praktiserade samt undervisade yoga 3 timmar på kvällen på Prana friskvård. För att underhålla styrka behövs inte så mycket träning. Det beror förstås på vad du vill underhålla och på vilken nivå. Om det är maxstyrka som är viktigt så gäller det exempelvis att fortsätta lyfta tungt men du kan minska volym ganska rejält utan att bli svagare. Det finessen med periodisering, bibehålla vissa förmågor medan du förbättrar andra och på sikt kan bli bättre på det mesta.

 


Rörelsepraktik 20/4

Styrka B
total tid 15 min

Yoga undervisning + praktik 3 timmar

Promenad 8,000 steg


yogawithjacobComment