Baddha konasana och varianter

Som vanligt på måndagar har jag undervisat herryogan på prana friskvård. Det är en roligt och inspirerande grupp, det är stort åldersspann den yngsta i 25 års åldern och den äldsta över 70. Det är fint med yogan att det ändå går att praktisera tillsammans och att alla kan få ut något av lektionerna. Ikväll gjorde vi bland annat parövningar för att bättre förstå vissa positioner samt dynamisk styrketräning med kroppen som motstånd.

Jag har också haft möte med min handledare och planerat lite hur det blir med min uppsats. Vi kom fram till att fortsätta med datainsamling under våren och sommaren och att jag siktar på att bli färdig med uppsatsen till hösten istället. Det känns bra då det blev orimligt stressigt att göra klart allting på en månad. Bättre då att samla in mer data så att det kan bli något ordentligt resultat.

Här är en video med olika varianter av baddha konasana. Precis som lördagens inlägg om sittande framåtfällning använder du en kloss bakom ryggen för att skapa mer lyft i ryggraden och undvika att bäckenet tippar bakåt. Sedan kan du göra lite vad du vill i positionen. Exempelvis sträcka armarna ovanför huvudet och luta dig bakåt för att öppna upp mer i axlar och bröstkorg. I slutet av videon går jag även framåt vilket egentligen inte är nödvändigt för något särskilt men kan vara kul och kännas skönt ibland. Och så ser det lite läckert ut, inte sant?


Rörelsepraktik 24/4

Yoga 30 min
Yoga igen 30 min
Promenad 12,000 steg
Yogaundervisning 90 min


yogawithjacobComment