Strålande vinterdag och ny yogaklass online

Imorse vaknade vi till strålande sol och ungefär 8 cm nysnö som föll inatt. Helt klart vackert men det är ju det där med tajmningen. Vi väntar mest på vår nu. I december hade det varit underbart.

Fortfarande lyser åkrarna vita och det ligger snö även på gran och tall. Till och med växthuset har ett snölager på sig igen men det ligger väl inte så länge. Solen skiner i alla fall och det mesta av snön lär smälta närmsta dagarna. I alla fall den nya snön som kom.

Uttanasana, slutposition.

Uttanasana, slutposition.

Idag har jag mestadels hållit på att spela in och redigera den första lektionen i ett nytt projekt. Jag kallar det 5 lektioner i yoga och kommer bestå av 5 olika klasser som fokuserar på ett område vardera. I den första klassen undervisar jag framåtböjningar med fokus på att du ska förstå vilka rörelser det är vi vill ska ske och på vilket sätt. Du får också en bättre förståelse för vilka muskler som sträcks ut och vilka muskler du ska aktivera. Den första klassen finns nu uppe och går att få tag på här.

Du får bland annat lära dig

  • Förstå biomekaniken och anatomin bakom framåtböjningar.
  • Enkla tekniker och övningar för att förbättra dina framåtböjningar.
  • Full sekvens med positioner som förbättrar dina framåtböjningar.

Rörelsepraktik 26/4

Löpning lugnt 8 km
Yoga


yogawithjacobComment