En vagel i ögat samt nytt poddavsnitt

Solnedgång på ovansidan gårn.

Solnedgång på ovansidan gårn.

Bokstavligt talat. Vaknade upp lite sliten med känningar i halsen och en rejäl vagel i ögat. Jobbade hårt och sprang i blåsten igår kan ha med det att göra. Idag har jag i alla fall haft möjlighet att ta det lite lugnare för att inte bli mer mer. Mota Olle i grind fungerar faktiskt ibland även med annalkande virus.

Solnedgång på nedsidan av gårn.

Solnedgång på nedsidan av gårn.

Jag och Erik Myrberg som är yogalärare och läkare har en poddcast ihop. Den heter yogalärarna och vi brukar prata om medicin, vetenskap och yoga. Allt som är roligt och intressant helt enkelt. I senaste avsnittet pratar vi om omvårdnad och omtanke. Hur vi hjälper eleverna bäst på lång sikt. Dessutom om andningstekniker. Vi svarar även på en lyssnarfråga om ställningen plogen påverkar sköldkörteln. Allt detta och mycket mer i senaste avsnittet. Om du har frågor till oss får du gärna maila yogalararna@gmail.com så kanske vi tar upp din fråga i podden. Podden finns också på itunes och acast.

Eftersom jag inte är helt sjuk utan bara lite sliten och trött har jag ändå ägnat mig åt rörelsepraktik. Promenad går fint. Även lätt styrketräning och yoga. Det viktiga är att göra en sanningsenlig bedömning av dina faktiska resurser och sedan anpassa träningen därefter. Om du kan göra någonting bör du göra det. Du kanske inte får en prestationshöjande träningseffekt om du gör ett väldigt lugnt pass. Men det är ändå viktigt för att hålla rutinerna, de goda vanorna. Om du börjar hoppa över sessioner och pass utan goda skäl är det lättare att även hoppa över nästa pass. Ibland behöver man stå över eller planera om men mitt grundresonemang är att hellre försöka anpassa träningen men ändå genomföra någon form av aktivitet.

Just eftersom det finns två aspekter av rörelsepraktiken, den fysiska och den mentala. Du kanske inte får ut maximalt av den fysiska aspekten vid varje pass men du genomför något, efter vad du klarar av. Då har du fortfarande ägnat dig åt medveten, ansträngande praktik. Det är alla dessa sessioner som på sikt skapar disciplin och egenmakt. Med det sagt behöver man också kunna veta när du faktiskt ska hoppa över träningen. Det handlar om balans.


Rörelsepraktik 27/4

Promenad 10,000 steg

Styrketräning lätt
1 set marklyft
1 set pull-ups
1 set benlyft

Yoga lugnt 15 min


yogawithjacobComment