Nytt fokus, mer Yoga

 Mer fokus på yoga i min rörelsepraktik framöver.

Mer fokus på yoga i min rörelsepraktik framöver.

I lördags genomförde jag det sista avslutande passet på en 3 månadersperiod med fokus på styrketräning. Under den perioden har jag (med en del avbrott) tränat prestationsinriktad styrketräning 5 pass i veckan och gjort mindre yoga och konditionsträning. Från och med idag har jag påbörjat en ny 3 månadersperiod med fokus på rörlighet och återhämtning. Det kommer därför bli betydligt mer yoga i kombination med färre pass styrketräning och uthållighet. Idag kickade jag igång perioden fint med att praktisera två yogapass och undervisa ett. Sammanlagt 3,5 h yoga idag vilket känns riktigt bra i kroppen. Till helgen kommer jag också delta på en workshop med Ali Dashti som kommer till Umeå. Detta ser jag fram emot mycket, man vet aldrig riktigt vad man ska vänta sig men det är alltid magiskt. 

 Roligast på museet.

Roligast på museet.

Igår hade pojkarna jag och farmor en trevlig dag på museet. Vi tittade på lite utställningar, tavlor och gamla grejer men roligast av allt var ändå gunghästarna (och gunghönan). Jag gillar verkligen museet jag ihåg hur roligt det var att gå dit som barn och jag tycker om stämningen och byggnaderna. Sedan kan det ju också vara intressanta utställningar. Johannes Samuelssons utställning, Johannes med vänner, finns kvar tills 1 maj. Utställningen handlar bland annat om konflikter i statsplanering i Umeå och "korvkriget". Jag beundrade särskilt de vackra kaminerna som den romska plåtslagaren Anton Ciurar har tillverkat. 

 En bit av gamla Apberget och Anton Ciurar kaminer i bakgrunden.

En bit av gamla Apberget och Anton Ciurar kaminer i bakgrunden.


Rörelsepraktik 3/4

Yoga + yoga + yogaundervisning 3,5h


yogawithjacobComment