Sitter rörligheten i muskeln?


 Kvällssolen återvänder.

Kvällssolen återvänder.

Nu i veckan har vi påbörjat datainsamlingen för projektet jag är med i som ska resultera i min magisteruppsats i idrottsmedicin och förhoppningsvis även kunna bli en publicerbar artikel så småningom. Mer detaljer och uppdateringar kring studien kommer framöver men i korthet handlar det om att vi mäter rörlighet på lite olika sätt på vakna och sövda personer för att bedöma vad som styrs neurologiskt och vad som styrs av vävnadernas passiva styvhet. Det är ett spännande och roligt projekt. 

Efter datainsamlingen på morgonen hann jag först med en kaffe med två gamla kursare som tillfälligt var tillbaka på universitetet. Efter det åt jag lunch tillsammans med min äldsta vän och det blev ett givande möte. Jag har nog alltid värderat familj och vänner i alla fall hyfsat högt men senaste åren har jag mer och mer kommit till slutsatsen att nära relationer är det viktigaste av allt i livet och jag ångrar aldrig ett extra långt samtal eller möte med de som står mig nära. Det tror jag att det är få som gör egentligen men kanske ändå prioriterar bort vänner trots det.

Träningen idag bestod av ens kort session styrketräning som involverade hela kroppen. I mitt nuvarande program tränar jag styrketräning 2 gånger i veckan så volymen är betydligt mindre än tidigare. Knäböj är fortfarande viktigaste övningen och kompletteras med bland annat räckhäv, marklyft och armhävningar. Folke trivs minns lika bra som mig i källargymmet och är allt som oftast med när det är dags för ett pass. Hemmagymmet är helt klart en av de bästa investeringarna jag gjort det är perfekt att ha träningen nära och tillgänglig och att barnen bara kan smita ned om det är något de vill. Att träning ska vara enkelt att göra och inte bli ett projekt är en grundläggande del i min rörelsefilosofi.

En benlyftstävling fick avsluta kvällens träningspass. Barn gör inte som du säger de gör som du gör :)


Rörelsepraktik 4/4 2017

Styrka A

  • Knäböj 5x3
  • Räckhäv med ringar 3x10
  • Armhävningar 1 set till failure
  • Benlyft (Bertil vann)

Bilden nedan visar hur mitt schema kommer se ut de kommande 12 veckorna. Små förändringar i exempelvis övningsval med mera kan ske men i stort kommer detta att hållas under hela fokusperioden.

Skärmavbild 2017-04-04 kl. 14.57.04.png

yogawithjacobComment