Nytt sökbart videobibliotek på sidan

Marklyft, det givna valet om du vill bli "råstark"

Marklyft, det givna valet om du vill bli "råstark"

Har finurlat ett tag på ett enklare och tydligare sätt att organisera videos och göra dem mer lättillgängliga än på youtube. Har suttit och jobbat idag och igår och nu har jag lagt upp ett nytt bibliotek under videos. Där finns olika kategorier Grundläggande yogapositioner, Frågor och svar, Styrketräning och sekvenser. Jag kommer att lägga upp fler videos och kategorier eftersom. Om det är något särskilt du skulle vilja se får du gärna kommentera och berätta. Det finns i alla fall redan ett 100 tal klipp, helt gratis förstås.

Stångrodd, klassisk bodybuilderövning och bra variation till ex. pullups och.

Stångrodd, klassisk bodybuilderövning och bra variation till ex. pullups och.

Två rörelsepass hanns med idag. Styrka direkt på morgonen bland annat med marklyft och stångrodd. På kvällen klämde jag in en längre promenad och en rörlighet/yoga session.

Fin kvällshimmel. Det är trevligt att kunna ta promenader efter barnen lagt sig utan att det är becksvart ute. De dagar jag inte springer, åker skidor eller liknande brukar jag försöka ta en del promenader. I alla fall de perioder jag mest jobbar vid datorn. Enbart styrketräning och stretching är inte tillräckligt för den kardiovaskulära hälsan. Att få inte lite generell cirkulationsträning varje dag är ingen dum idé. 

Posterior unilateral ballistisk stretching.

Posterior unilateral ballistisk stretching.

Posterior bilateral dynamiskt belastad excentrisk stretching.

Posterior bilateral dynamiskt belastad excentrisk stretching.

Excentriskt belastad dynamisk baddha konasana.

Excentriskt belastad dynamisk baddha konasana.

Det finns många olika tekniker för att träna rörlighet. Jag använder mig regelbundet av statisk stretching, dynamisk stretching, progressivt belastad stretching, ballistisk stretching och excentrisk träning i yttre bana. Som med all annan träning handlar det om lagom dos, belastning och långsam progression.

Eka pada raja kapotasana I

Eka pada raja kapotasana I


Rörelsepraktik 6/4

Styrka B

 • Marklyft 3x5
 • Rygglyft 3x20
 • Stångrodd 3x5

Rörlighet/yoga

 • Unilateral posterior ballistisk stretch
 • Bilateral posterior belastad isometrisk strech
 • Belastad dynamisk baddha konasana
 • Upavista konasana
 • Ballistisk eka pada raja kapotasana II variation
 • Eka pada raja kapotasana I klassisk
 • Pranayama 10 min Ujjaji
 • Savasana 3 min

yogawithjacobComment