Dag 1 workshop Ali Dashti


 Head to floor dog pose

Head to floor dog pose

I helgen är jag på yogaworkshop med Ali Dashti. Temat är "upper back" och det första passet var ikväll. Som alltid är det något magiskt att ta del av Alis undervisning och kunskap. Oftast är det mycket grundläggande nivå och fokus på basics men med en utomordentlig precision och uppmärksamhet på rätt detaljer och djup kunskap bakom sekvenserna. Efter att ha arbetat mer intensivt med styrketräning har jag förstås gått och lyckats blivit stelare i axlarna. Så den här workshopen är precis vad jag behöver. På något vis är Ali´s undervisning alltid precis vad jag behöver. Efter passet sa jag att det kändes bra i axlarna och att jag har byggt lite muskler och styrka nu ett tag. Ali konstaterade då torrt -  Yes, don´t make them more stiff.
Alltid lika insiktsfullt och inget överslätande :)

Tidigare idag var jag på badhuset tillsammans med pojkarna, farmor, syster som kommit upp från Malmö och mormor. Roligt och trevligt för alla. Kidsen älskar badhuset och det är roligt att kunna ta med dem eftersom vi under stora delar av min varje fredag åkte till badhuset. Jag har tänkt att det ska bli lite mer rutin på det framöver så kanske jag till och med kan lära mig simma på riktigt. Idag körde jag lite intervaller, simma snabbt (relativt) 50 m vila ca 1 min upprepa 10 gånger. Imorgon fortsätter workshop och vi håller på från morgon till kväll. Dags för lite sömn nu.
 


Rörelsepraktik 7/4

  • Simning intervaller 10x50 m
  • Yoga "upper back" 120 min
    Sekvensen är hemligt, gå på en workshop med Ali om du vill lära dig ;)

yogawithjacobComment