Yogalärare, fysioterapeut, bonde.
 

 

Jag heter Jacob och är leg. fysioterapeut, yogalärare och driver ett småskaligt jordbruk i Västerbottens inland.

Som barn hade jag dålig självkänsla. Jag var överviktig och kände mig underlägsen mina vänner och klasskompisar när det gällde fysisk prestation. Jag hade ont i ryggen och tänkte att jag inte kunde klara av så mycket fysiskt. Det här var ett stort problem för mig eftersom jag innerst inne kände en längtan och ett behov av att vara mer fysiskt aktiv. Jag ville ha en stark och kapabel kropp som jag kunde lita på - men saknade förmågan och kunskapen att genomföra de förändringar som krävdes. På många vis kände jag mig fången i min egen kropp.
 
När jag var fjorton år hittade jag en bok om yoga i mina föräldrars bokhyllan.  Jag läste den och kände på något sätt att budskapet talade till mig på en djup nivå. Jag ville lära mig mer om yoga så jag lånade och läste fler böcker om yoga. Blanda annat Patanjalis Yoga Sutras, Bhagavagita, Upanishaderna och Hatha yoga pradipka. Jag är inte säker på hur mycket jag egentligen förstod av böckerna jag läste på den tiden - men det var ändå något med den tidlösa visdomen i yoga som hjälpte mig att bättre förstå mig själv. Jag började snart att praktisera yoga och mitt självförtroende växte i takt med att jag förbättrade mina fysiska förmågor och lärde mig nya övningar och positioner. Jag började tro och känna att en verklig förändring var möjlig. Och det var inte bara en fysiskt förändring utan något som verkligen ändrade vem jag var på ett djupare plan. Jag kände att jag genom yogan hittade en mer sann version av mig själv.

När jag var nitton år gick jag på en workshop med Ali Dashti. Hans djupa kunskaper om yoga imponerade på mig och Ali´s förmåga att se precis vad som behövde justeras i en position för att anpassa och förbättra den var fascinerande. Att uppleva och se undervisningen kändes magiskt. Efter workshopen visste jag att jag ville bli yogalärare.

För mig är yoga ett keaftfullt verktyg för att skapa verkliga förändringar i livet. Yoga har förbättrat min fysiska och psykiska hälsa, förändrat min syn på världen och gjort mig till en lyckligare och mer balanserad människa. Mitt mål som yogalärare och fysioterapeut är att guida andra till en djupare självinsikt och ökat välmående genom yoga.

  • Började Yoga 2006.

  • Undervisat sedan 2009.

  • Utbildad inom Iyengar Yoga.

  • Leg. fysioterapeut.

  • Magister Idrottsmedicin.