Det är viktigt att ha en stark bålmuskulatur. Magmusklerna eller core-musklerna som de också kallas är aktiva när du går och springer, lyfter barn eller matkassar och när du gör Yoga eller lyfter tungt på gymmet. Styrka och kontroll är viktigt för att du ska kunna utföra rörelser på bästa sätt och för att inte få ont i ryggen. Den här sekvensen har jag lärt mig av min Yogalärare Ali Dashti och jag har praktiserat och undervisat den i flera år. Det är en enkel men effektiv sekvens som fungerar bra för de flesta. Om du har mycket nedsatt styrka och funktion i bålmusklerna ex. efter en graviditet är det möjligt att vissa av övningarna är för svåra, du får då ta det lite lugnare i början och stegvis öka svårighetsgraden.


Den här sekvensen kan du praktisera varje dag eller i alla fall 2-3 gånger i veckan.

  • Ryggliggande med benen sträckta mot taket 5 andetag
  • Bencykling 10 gånger åt varje håll
  • Ryggliggande med benen sträckta mot taket 5 andetag
  • Benpendling 10 gånger
  • Ryggliggande med benen sträckta mot taket 5 andetag
  • Saxning 10 gånger
  • Ryggliggande med benen sträckta mot taket 5 andetag

Vila 30-60 sek och upprepa 3 ggr

Comment