Retreatet är fullbokat men du kan sätta upp dig på väntelista om du önskar.

Kalvträsk ligger djupt inne i de Västerbottniska skogarna och är en av de bästa platserna jag vet. Naturen är fantastisk och det råder ett lugn och stillhet där som jag tror många människor skulle behöva uppleva mer idag.

Jag tycker helt enkelt att Kalvträsk är en perfekt plats för ett yogaretreat och det verkar som att fler tycker det - efter att för några dagar sedan ha delat inlägget om planen på att göra ett retreat har jag fått in över 30 intresseanmälningar, det är jätteroligt! Dock kommer deltagarantalet vara begränsat till max 12 personer så om du vill vara säker på att få en plats kan det vara bra att vara lite snabb med anmälan.

Yogakurs

Kursen kommer att anpassas lite efter vilka deltagarna blir. När du anmäler dig vill jag gärna att du skriver lite om din yogaerfarenhet och vad du skulle vilja lära dig mer om, på så vis har jag möjlighet att lägga upp kursen så att den passar dina behov.

I stora drag kommer passen i alla fall innehålla både mer fysiskt krävande sekvenser, återhämtande pass samt andning och avslappning. I något pass kommer jag också fokusera mer på vissa tekniska detaljer. Eftersom gruppen är liten kommer det finnas stora möjligheter att individanpassa undervisningen - mitt mål är att alla ska känna att de får ut så mycket som möjligt av kursen!

Om du har yogamatta och annan utrustning får du gärna ta med det, men det kommer också finnas yogamattor samt andra hjälpmedel att låna på plats.

Du behöver inga särskilda förkunskaper för att vara med på den här kursen.


Mat

Det kommer att serveras vegetarisk mat, lunch middag samt frukost.

Boende och lokal
Retreatet kommer att äga rum på Vildmarkscampen i Kalvträsk (http://kalvtrask.se/boende/vildmarkscamp/) Yogaundervisningen kommer att ske i vildmarksgården samt utomhus om det passar med vädret. Det finns tre välutrustade stugor med 4 bäddar i varje. Alltså totalt 12 sovplatser. Stugorna har två rum så en viss avskildhet finns, det är däremot svårt att få en stuga helt för sig själv då det är så få stugor. Om man absolut vill bo själv kan det gå att ordna alternativt boende men då blir det en liten bit bort från Vildmarkscampen. Läs mer om stugorna och området på länken ovan.

Pris

4200:- för mat, boende och yogakursen.

Aktiviteter

Det finns flera mil uppmärkt led kring Kalvträsk som passar bra för vandring och löpning. Vitbergets naturreservat ligger också alldeles nära och är värt ett besök - bland annat finns ett utkikstorn med fantastisk utsikt. Det finns också vedeldad bastu och fina badmöjligheter.

Service

Kalvträsk har en lanthandel som är öppen under helgen.

Att resa till Kalvträsk
Kalvträsk ligger avskilt. Om du bor i Västerbotten så är det nog enklast att ta bilden. Bor du längre bort kan tåg vara ett bra alternativ. Då åker du till Bastuträsk, det är närmaste tågstationen, därifrån kan vi ordna med hämtning till Kalvträsk. Man kan också exempelvis flyga till Umeå eller Skellefteå och sedan ta buss/tåg till Bastuträsk eller Burträsk. Vi får försöka samordna lite med hämtningar och så när det börjar närma sig.

Preliminärt schema (kan komma att ändras något)
Torsdag
17:00 ankomst och yogapass
19:00 Middag

Fredag
Morgonyoga
Lunch
Eftermiddasyoga
Middag
Kvällsaktiviteter, bastu vandring m.m

Lördag
Morgonyoga
Lunch
Eftermiddasyoga
Middag
Kvällsaktiviteter, bastu vandring m.m

Söndag
Morgonyoga
Lunch
Avslut kl 13:00